Diensten

Nieuwbouw en projecten

Optimmo heeft niet alleen bestaande woningen in haar aanbod, maar ook nieuwbouwwoningen en –projecten. Voor een optimale verkoop gaan wij vanaf de eerste plannen al samenzitten met de bouwheer om alle mogelijkheden te bekijken.

Een goede marktanalyse vooraf is zeer belangrijk. Elke regio, stad of stadsdeel heeft een eigen kleine “micromarkt” met bepaalde kenmerken. Zo zal er een specifieke markt van vraag en aanbod zijn, met specifieke bevolkingsgroepen, een eigen werkgelegenheid, dienstensector en industrie. Met deze analyse bekijken we ook de nabijheid van stations, expreswegen, autosnelwegen en proberen we weer te geven of het gaat om een buurt met eerder kleinere of grotere wooneenheden (huizen, appartementen, …).Onze eigen jarenlange ervaring gecombineerd met een actuele analyse van vraag en aanbod, resulteren in een correcte marktanalyse.

Onderstaande zaken worden samen steeds grondig besproken:

  • Introductieprijs,
  • prijsdifferentiatie gelijkvloers, duplexen, studio’s,
  • aantal staanplaatsen/garages,
  • wat met gemeenschappelijke opritten en omheiningen?
  • al dan niet afgewerkt met vloeren,
  • advies budget vloeren, keuken of badkamer.

Optimmo heeft eigen tools om een project van bij het begin in de juiste “picture” te stellen. In de eerste plaats maken wij voortduren on- en offline publiciteit met onze eigendommen in portefeuille. Dagelijks hebben wij contact met zoekende kandidaat-kopers, maar ook verkopers. Onze professionele software resulteert een ruim en up-to-date bestand van (kandidaat-)kopers en verkopers.

Bij ons kan u ook terecht wanneer uw verkoop nog niet in de nabije toekomst gepland staat. De vergrijzende bevolking maakt immers al jaren op voorhand plannen om te verhuizen. De uitvoering van deze plannen gebeurt echter maar wanneer het juiste aanbod kan gepresenteerd worden. Ook vandaag al maken wij vele schattingen voor mensen die plannen ‘ooit’ naar een appartement te verhuizen.

Eenmaal wij een project in portefeuille hebben, maken wij een projectvoorstelling met een bijhorende brochure. Een kandidaat-koper kan zich op elk moment bij ons inschrijven. Alle geïnteresseerden worden daarna steeds op de hoogte gehouden over wijzigingen, graad van afwerking, verloop van verkoop, opties, … Dit allemaal aan de hand van onze interne software.