Diensten

Verhuur

Een goede verhuur vereist een goede selectie van potentiële huurders. Dat vraagt echter enige ervaring en routine. Verhuren is geen kunst, het is een vak. Optimmo zal eerst samen met de eigenaar een correcte huurprijs bepalen. Deze correcte huurprijs is een belangrijk gegeven voor zowel huurder als verhuurder. Met onze jarenlange ervaring in de regio kunnen wij hierbij het gepaste advies geven.

Met onze vernieuwde website en allerhande andere mediakanalen, zetten wij uw woning in de kijker. Een verzorgde presentatie van de woning is hierbij uiteraard een must. In eerste instantie zetten wij een bord ter plaatse. Daarna nemen we de nodige foto’s om te gebruiken in onze on- en offline media. Uw woning zal dus zichtbaar zijn op onze website, facebookpagina, geschreven pers en in onze etalages. Onze website staat steeds centraal in onze communicatie. Het is ook daarom dat deze altijd up-to-date is, dagelijks worden de panden 2 à 3 keer aangepast. Hoewel Optimmo actief is in een kleiner gebied, wordt alle publiciteit over een ruimere regio verspreid dankzij onze 3 kantoren te Wakken, Zulte en Sint-Eloois-Vijve. Kandidaat-huurders uit ons bestaand klantenbestand worden via mail automatisch op de hoogte gebracht wanneer er een nieuw pand in ons aanbod zit. Op dat eerste moment bereiken we al onmiddellijk een groot aantal potentiële kandidaten.

Optimmo staat de verhuurder bij in het volledige verhuurproces. Wij ontvangen alle informatie- en bezoekaanvragen. Wij regelen de begeleide plaatsbezoeken, waarbij we uitgebreid uitleg geven over de woning en de omgeving. Wij werken met mensen uit eigen streek, waardoor onze relaties met werkgevers en eigenaars optimaal zijn. Op die manier kunnen we de achtergrond van kandidaat-huurders snel en efficiënt achterhalen. Wij peilen naar hun situatie, werkomstandigheden, reden van verhuis, huisdieren, … en alle andere elementen die van belang kunnen zijn voor een goed verloop.Iedere kandidaat-huurder moet een huurbelofte ondertekenen, waarbij wij de verkregen informatie op papier zetten. Deze huurbeloftes worden dan voorgelegd aan de verhuurder om zo een geschikte kandidaat-huurder te kunnen selecteren. Indien nodig, durven en kunnen we “neen” zeggen tegen een potentiële huurder. Eenmaal het huurcontract ondertekend is, nemen wij ook de meterstanden van de nutsvoorzieningen op, welke wij doorgeven op het moment van de sleuteloverdracht.Voor zowel de verhuurder al de huurder is het van groot belang dat het huurcontract geregistreerd wordt. Door de registratie krijgt het huurcontract een vaste datum en wordt het contract ‘bindend voor derde partijen’. Wij als kantoor kunnen uiteraard heel vlot het huurcontract laten registreren en dit valt dan ook onder onze dienstverlening.Aangezien de indexatie van de huurprijs nooit automatisch gebeurt, moet de huurder hiervan schriftelijk op de hoogte gebracht worden. Wij helpen de verhuurders eraan herinneren dat de huurprijs geïndexeerd mag worden. Wij leggen tevens nogmaals de berekening van deze indexatie uit in een extra brief.Het volledige verhuurdossier, inclusief alle stukken, worden bewaard tot na het uittreden van de huurder. Ook bij uittrede van een huurder kan u opnieuw op ons rekenen. Wij helpen u graag verder met uw vragen, dus aarzel niet om ons te contacteren.

'Uw dossier in veilige handen'